Recent Posts

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21

Σε μία προσπάθεια να κάνουν οικονομία σε ενέργεια και χρήματα, πολλοί έχουν αντικαταστήσει τις κανονικές λάμπες τους με οικολογικές, οικονομικές λάμπες.
Ωστόσο, η νέα γενιά λαμπών είναι τόσο τοξική, που οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει ειδικό επείγον πρωτόκολλο αντίδρασης, σε περίπτωση που σπάσει μία τέτοια λάμπα, λόγω του αερίου που απελευθερώνεται.
Αν σπάσει σε εσωτερικό χώρο, απελευθερώνει 20 φορές το επιτρεπτό όριο σε συγκέντρωση υδράργυρου στον αέρα, σύμφωνα με έρευνες.
Οι οικονομικές λάμπες μπορούν να προκαλέσουν:

    Ζάλη
    Ημικρανίες
    Πονοκεφάλους
    Κρίσεις
    Κούραση
    Αδυναμία συγκέντρωσης
    Άγχος
    Καρκίνος

Μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο. Δείτε λόγους που θα ήταν καλό να γυρίσουμε στις λάμπες παλιού τύπου.
1. Οι οικονομικές λάμπες περιέχουν υδράργυρο, μία νευροτοξίνη που είναι πολύ επικίνδυνη, ιδίως για παιδιά και εγκύους. Μπορεί να οδηγήσει σε τρέμουλο, άγχος, αϋπνία, πονοκεφάλους, καρκίνο, ακόμα και Αλτσχάιμερ.
2. Οι οικονομικές λάμπες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.
Μία νέα μελέτη του Peter Braun στο Berlin Germany’s Alab Laboratory έδειξε ότι αυτές οι λάμπες περιέχουν δηλητηριώδεις καρκινογόνες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο:

    Φαινόλη
    Ναφθαλίνη
    Στυρένιο

3. Οι οικονομικές λάμπες εκπέμπουν πολλές ακτίνες UV.
Εκπέμπουν UV-B και ίχνη από UV-C ακτινοβολία. Γενικώς, η UV ακτινοβολία είναι κακή για το δέρμα και τα μάτια. Η ακτινοβολία από αυτές τις λάμπες χτυπάει κατευθείαν το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτρέπει τη σύνθεση της βιταμίνης D-3.
GE Lighting 48415 60-Watt 825-Lumen General Purpose A19 Incandescent Light Bulb, Soft White, 48-Pack
Τελικά, οι λάμπες αυτές είναι τόσο τοξικές που δεν πρέπει να τις πετάμε και στα κανονικά σκουπίδια. Είναι πολύ επικίνδυνες. Εάν σπάσει μία μέσα στο σπίτι, πρέπει να ανοίξετε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και να φύγετε από το σπίτι για τουλάχιστον 15 λεπτά, για να αποφύγετε την έκθεση στα δηλητηριώδη αέρια.
Δυστυχώς, σύντομα δεν θα υπάρχουν καν οι παλιές λάμπες. Πλέον προωθούνται μόνο οι καινούργιου τύπου λάμπες.
Ενημερωθείτε και ενημερώστε. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους πιθανούς κινδύνους που υπάρχουν μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

22
Ελλάδα / Τα μυστικά ενός καλού ύπνου
« Last post by AndreasHW on 30 August 2015, 07:42:18 AM »

Γιατί είναι απαραίτητος ο ύπνος στον άνθρωπο; Πότε έγινε πιο κατανοητή η επίδραση του ύπνου; Ποιες είναι οι συνέπειες της στέρησης ύπνου;

Τι έχουν δείξει σχετικές μελέτες; Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα απαντά, με νεότερα στοιχεία, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γεώργιος Κ. Σακκάς, επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα πως, " το μυστικό ενός πετυχημένου ύπνου δεν είναι τόσο η «διάρκεια» όσο η «ποιότητά» του".

«Μπορεί ο ύπνος», τονίζει ο κ. Σακκάς, «σε κάποιους να φαίνεται ως χάσιμο χρόνου, στην πραγματικότητα όμως είναι εντελώς απαραίτητος για τη ψυχοσωματική υγεία του οργανισμού μας».

Και εξηγεί:

«Ο ύπνος είναι μια προσωρινή και εντελώς αναστρέψιμη κατάσταση μειωμένης αντίληψης και ανταπόκρισης στα περιβαλλοντικά ερεθίσματα και συμβάλει στην αποκατάσταση και την ανάπαυση όλων των βιολογικών λειτουργιών του οργανισμού συμπεριλαμβανομένου του ανοσοποιητικού συστήματος, στην αναπλήρωση των ενεργειακών αποθεμάτων, στην ταξινόμηση και "εκκαθάριση" των εγκεφαλικών πληροφοριών και την εδραίωση της μνήμης, στην αποφόρτιση των συναισθημάτων, στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και γενικότερα εξασφαλίζει την σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η επίδραση του ύπνου στον οργανισμό έγινε πιο κατανοητή τα τελευταία 20 χρόνια όταν και παρατηρήθηκε μεγάλη πρόοδος στον τομέα της παθοφυσιολογίας του ύπνου».

Στο ερώτημα πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε, ο κ. Σακκάς σημειώνει πως «ο άνθρωπος χρειάζεται περίπου 6-8 ώρες συνεχόμενου ύπνου για να απολαύσει τις ευεργετικές δράσεις του», για να εξηγήσει, όσον αφορά στο μυστικό ενός πετυχημένου ύπνου:

«Το μυστικό ενός πετυχημένου ύπνου δεν είναι τόσο η διάρκεια όσο η ποιότητά του». Ωστόσο, δεν παραλείπει να διευκρινίσει, πως στις δυτικές κοινωνίες όπου ο τρόπος ζωής απαιτεί ολοένα και μεγαλύτερα σε διάρκεια ωράρια εργασίας, ο ύπνος λειτουργεί πια ως μια «ρεζέρβα» ωρών από όπου και οι άνθρωποι «δανείζονται» με υψηλό «επιτόκιο» ολοένα και περισσότερες ώρες εις βάρος της ξεκούρασης και της υγείας τους. Εάν το δάνειο αυτό δεν αποπληρωθεί εντός μερικών εικοσιτετραώρων, τότε ο δανειστής, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το σώμα μας, αρχίζει τις περικοπές σε διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Και πως εμφανίζονται αυτές;

Η έλλειψη της αναζωογονητικής δράσης του ύπνου, σύμφωνα με τον κ. Σακκά, αρχικά εμφανίζεται με ήπια συμπτώματα, σωματικής και νοητικής κόπωσης, έλλειψη εγρήγορσης, και έντονης ημερήσιας υπνηλίας, τα οποία όμως μπορούν να οδηγήσουν σε ορμονικές διαταραχές όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη (προδιαβητικό στάδιο) και σε καρδιαγγειακά νοσήματα.

«Πρόσφατες μελέτες έχουν συνδέσει την έλλειψη ύπνου με το μεταβολικό σύνδρομο αλλά και με καρδιαγγειακές επιπλοκές όπως υπέρταση, αρρυθμίες, ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακή ανεπάρκεια, έμφραγμα του μυοκαρδίου. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι στις δυτικές χώρες τα περισσότερα αυτοκινητιστικά ατυχήματα γίνονται εξαιτίας της ημερήσιας υπνηλίας και όχι λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ. Όπως συμπεραίνεται, η έλλειψη ποιοτικού ύπνου επιφέρει μακροπρόθεσμα περισσότερα προβλήματα από ότι οφέλη σε μια κοινωνία».

Πάντως, οι πιο συχνές από τις διαταραχές ύπνου είναι η αϋπνία και η υπνική άπνοια επηρεάζοντας ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

«Η αϋπνία», εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής, «που επηρεάζει κυρίως την ποσότητα του ύπνου είναι αποτέλεσμα κυρίως ψυχολογικών αιτιών ενώ η υπνική άπνοια που επιδρά στην ποιότητα του ύπνου έχει σωματικά αίτια (π.χ. παχυσαρκία). Όποια και να είναι η αιτιολογία, ο πάσχων από διαταραχές ύπνου αισθάνεται συνεχώς κουρασμένος και αποδιοργανωμένος ενώ η χρόνια έλλειψη αναζωογονητικού ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και συμπεριφοράς μιας και η χρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε ψυχικά νοσήματα».

Στο ερώτημα αν υπάρχουν παράγοντες που επιδρούν ευεργετικά στο στρες και στην υγεία θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον ύπνο, ο κ. Σακκάς, αναφέρει:

«Πράγματι, πολλές μελέτες συμπεριλαμβανομένων και των μελετών από το Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης του ΚΕΤΕΑΘ, έχουν δείξει ότι η σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το καθημερινό στρες και να βελτιώσει την γενική υγεία επιδρώντας ευεργετικά στην φυσιολογία του ύπνου και ολόκληρου του οργανισμού».

Πιο αναλυτικά η συστηματική άσκηση συμβάλλει:

στη πρόληψη καρδιοπαθειών συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση της καλή χοληστερίνης (HDL), στην μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL), στην επιβράδυνση της δημιουργίας της αθηρωματικής πλάκας ή θρόμβων, και στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης

στην ρύθμιση του σακχάρου του αίματος

στη πρόληψη της απώλειας οστικής μάζας

στην ρύθμιση του σωματικού βάρους

στην ψυχική ευεξία μέσω της παραγωγής των ενδορφινών

στην καταπολέμηση των διαταραχών ύπνου (αϋπνία και σύνδρομο υπνικής άπνοιας).

«Αποτελέσματα μελετών», προσθέτει επίσης ο κ. Σακκάς, «έχουν δείξει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που συμμετέχουν συστηματικά σε προγράμματα άσκησης, περισσότερες της μιας φοράς την εβδομάδα ή ακόμη και μόνο σε βάδιση με ήπιο ρυθμό σε ημερήσια βάση για μια απόσταση έξι οικοδομικών τετραγώνων, είχαν καλύτερη ποιότητα και ποσότητα ύπνου από τα άτομα με χαμηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας. Παρόμοια αποτελέσματα βρήκαμε και στις μελέτες μας όπου έξι μήνες συστηματικής αερόβιας άσκησης (σε στατικό ποδήλατο) μείωσαν σημαντικά τους δείκτες υπνικών απνοιών σε ασθενείς με υπνικές άπνοιες. Ευρήματα άλλων μελετών έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα και σε παχύσαρκα άτομα, μιας και η συστηματική άσκηση μείωσε σημαντικά το σωματικό βάρος και βελτίωσε τους δείκτες υγείας των δοκιμαζομένων».


Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
23

«Αρτοθαλασσιές», ένα βιολογικό καινοτόμο συσκευασμένο ψωμί, προϊόν αρτοποιίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, χωρίς συντηρητικά.

Αναπτύχθηκε από φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, το οποίο μάλιστα συμμετείχε στον Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2015 του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχανιών Τροφίμων) τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, το προϊόν ανέπτυξαν οι φοιτητές Δήμητρα Κυριαζή, Μαρία Σιδηροπούλου και Γεωργία Χριστοδουλοπούλου υπό την καθοδήγηση του κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλου, Καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και σε συνεργασία και υποστήριξη με διάφορες εταιρείες.

Οι «Αρτοθαλασσιές», όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-MΠE, ο κ. Γεωργόπουλος, είναι ένα βιολογικό καινοτόμο συσκευασμένο ψωμί, προϊόν αρτοποιίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, χωρίς συντηρητικά.

Τα συστατικά του ψωμιού είναι τα εξής: βιολογικό αλεύρι (από βιολογικό σκληρό και βιολογικό μαλακό σίτο), προστιθέμενη φυτική ίνα που είναι η ινουλίνη από αγκινάρα, μαγιά, βιολογικό σουσάμι και θαλασσινό νερό (νερό που περιέχει θαλασσινό αλάτι).

Η καινοτομία του προϊόντος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πλήρης αντικατάσταση του νερού και του μαγειρικού άλατος από θαλασσινό νερό. Το θαλασσινό νερό έχει επεξεργαστεί, προσθέτει ο κ. Γεωργόπουλος, αποστειρωθεί ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του πόσιμου νερού σύμφωνα με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία. Η προστιθέμενη ινουλίνη αγκινάρας συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου, του μαγνησίου και του σιδήρου.

Η προσθήκη ινουλίνης από αγκινάρα και θαλασσινού νερού δίνει, δεν παραλείπει ο ίδιος να σημειώσει, εξαιρετικό άρωμα και γεύση, υπέροχο χρώμα ψίχας και κρούστας. Το ψωμί μπορεί να καταναλωθεί μέσα σε τρεις ημέρες εφόσον αποθηκευτεί σε δροσερό και ξηρό μέρος. Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε πλαστικά κουτιά πολυαιθυλενίου (PET). Έχει παρασκευαστεί σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία: κώδικα τροφίμων και ποτών, κανονισμοί 852/2004 (υγιεινή τροφίμων), 1169/2011 (επισήμανση τροφίμων), 1129/2011 (για τα πρόσθετα τροφίμων), 1924/2006 (για τους ισχυρισμούς διατροφής).

Αξίζει να τονιστεί, αναφέρει επίσης στη συνέχεια ο κ. Γεωργόπουλος, ότι το θαλασσινό νερό που έχει χρησιμοποιηθεί περιέχει θαλασσινό αλάτι που είναι το μόνο πλήρες αλάτι που περιέχει περισσότερα από 90 ιχνοστοιχεία στοιχεία π.χ. μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο που είναι απαραίτητα για την κατάλληλη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Οπότε έχουμε ένα προϊόν με ιδιαίτερο στη γεύση και άρωμα λόγω της χρήσης του θαλασσινού νερού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το προϊόν "Artothalassies", καταλήγει, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα βιολειτουργικό τρόφιμο λόγω του πλούσιου περιεχομένου του σε φυτικές ίνες (λόγω της προστιθέμενης ινουλίνης) και του θαλασσινό νερού που περιέχει πολλά απαραίτητα ιχνοστοιχεία.


24

Από τα σωθικά της,  η Ελληνική γη συνεχίζει να τους  διαψεύδει με τα ίδια τα ευρήματά τους.
Καταρρέει το Αλβανικό όνειρο της Ιλλυρόπελασγορωμαϊκής ιστοριας. Ας το πει κάποιος στο δίδυμο Γκιτσάλι-Σπαχίου.. αλλά με τρόπο!


Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους της Ευρώπης, που μίλησε πριν μερικές ημέρες στα Γιάννινα, ο Αλβανός Νεριτάν Τσέκα, παραδέχεται... την ελληνική προέλευση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Αλβανία! Ο σπουδαίος αρχαιολόγος παρουσίασε το ανασκαφικό έργο στην περιοχή της Χαονίας, το οποίο εξελισσόταν παράλληλα με τις ανασκαφές που έκανε ο Σωτήρης Δάκαρης στην Ήπειρο. Οι Χάονες θεωρούνται σαν το αρχαιότερο από τα δεκατέσσερα ηπειρωτικά φύλα. Λαός ιδιαίτερα σκληρός και μαχητικός, διακρινόταν για το σύστημα αυτοδιοίκησης που βασιζόταν όχι στη βασιλεία μα στο αιρετό χαρακτήρα της. Οι Χάονες κατόρθωσαν να κυριαρχήσουν σε όλη την Ήπειρο, η οποία τα πανάρχαια χρόνια ονομαζόταν και Χαονία. Στη συνέχεια, γνώρισαν την παρακμή για να περιοριστούν στα φυσικά όρια της προέλευσής τους. Τον 5ο π.Χ.αιώνα, Χάονες μετοίκησαν στην Καλαβρία και τη Σικελία, όπου πολύ αργότερα τους συναντάμε με την ονομασία Χώνες.

Η αρχαία Χαονία εκτεινόταν από τις βόρειες όχθες του ποταμού Καλαμά (Θύαμι) μέχρι τα ενδότερα της σημερινής Βορείου Ηπείρου, τα Ακροκεραύνια Όρη. Σημαντικότερες πόλεις της ήταν η Φοινίκη, ο Ογχησμός (σήμερα Αγ.Σαράντα), η Χίμαιρα (σήμερα Χειμάρρα) και η Πολιανή (σήμερα Πολύτσανη). Η περιοχή αυτή, σε μεγάλο βαθμό, συμπίπτει με το χώρο επιβίωσης του ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.


Πηγή: www.himara.gr
25
Ελλάδα / Η αμύθητη περιουσία της εκκλησίας
« Last post by AndreasHW on 17 July 2015, 05:47:21 AM »

Το ξέρετε ότι η εκκλησία της Ελλάδος έχει στα χέρια της περίπου το 40% του ελληνικού χρέους; Το ξέρετε ότι η εκκλησιαστική περιουσία ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος;

Πιθανόν κάποιοι.... να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη η εκκλησιαστική περιουσία που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος, τι θα λέγατε; Όχι, η εκτίμηση δεν είναι υπερβολική και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς, δεν ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτήσει αυτά που η εκκλησία εδώ και αιώνες του έχει κλέψει!!!

H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πέπλο που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Οι πάντες κρύβουν αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.

Κάθε ένα από αυτά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο. Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των λιβαδιών αλλά και των δεσμευμένων οικοπέδων.

Το σύνολό της η εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος!

 Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δ ι σ ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά.

Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα; Mόνο η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται περί τα 4 με 5 τρις ευρώ δηλαδή 10-12 φορές μεγαλύτερη του χρέους της Ελλάδος

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ΄ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι΄ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες.

 Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, θέατρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα. Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.), μία για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων, Ανώνυμη Εταιρία» και μία για την διαχείριση της περιουσίας της

Επίσης είναι μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα στην Εμπορική και σε άλλες που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος με τοκογλυφικά επιτόκια 6% και έχουν στα χέρια τους περίπου το 40 % του ελληνικού χρέους! Και μην ξεχνάμε ότι η μισθοδοσία των κληρικών γίνεται από το τον κρατικό προϋπολογισμό, που το ετήσιο κονδύλι φτάνει στο ύψος του 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Λοιπόν, είναι να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν λεφτά και ποιοι τα έχουν;

Όταν τα τελευταία χρόνια όλος ο ελληνικός λαός, και το κράτος ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, κανείς δεν διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Λες και όλοι είναι συνεννοημένοι και το όλο θέμα το κάνουν «γαργάρα». Μόνο ο Τρίτσης ήταν μάγκας…… οι υπόλοιποι είναι κότες!


Πηγή: Νίκου Μουρατίδη από το nikosonline.gr
26
Παιχνίδια / Skyrim
« Last post by StefanosSD on 16 July 2015, 08:10:25 PM »

To The Elder Scrolls είναι σειρά ηλεκτρονικών παιχνιδιών ρόλων μεσαιωνικής φαντασίας. Η σειρά ξεκίνησε το 1994 με δημιουργό την αμερικανική εταιρεία Bethesda Softworks. Τα παιχνίδια της δημοφιλούς αυτής σειράς διαδραματίζονται στην αυτοκρατορία Tamriel στον φανταστικό κόσμο Nirn . Τα τέσσερα βασικά και πιο γνωστά παιχνίδια της σειράς ανήκουν στην κατηγορία των παιχνιδιών ρόλων δράσης προοπτικής πρώτου προσώπου: The Elder Scrolls Ι Arena (1994), The Elder Scrolls II Daggerfall (1996), The Elder Scrolls III Morrowind (2002) και The Elder Scrolls IV Oblivion (2006). Τα άλλα δυο παιχνίδια θεωρούνται spin-offs: το Battlespire (1997) ανήκει στην ίδια κατηγορία, ενώ το Redguard (1998) στην κατηγορία των περιπετειών δράσης . Επίσης, από το 2003 η Bethesda Softworks έχει μεταφέρει τον κόσμο του Elder Scrolls σε φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα κ.α.) με τη σειρά παιχνιδιών The Elder Scrolls Travels.
Η σειρά αυτή παιχνιδιών χαρακτηρίζεται από τις πάρα πολλές δυνατότητες και επιλογές που προσφέρονται στον παίκτη και από τον τεράστιο κόσμο στον οποίο εξελίσσεται ο χαρακτήρας του παίκτη.

πηγή:wikipedia
27
Παιχνίδια / GTA (san adreas)
« Last post by StefanosSD on 16 July 2015, 07:55:55 PM »

Το Grand Theft Auto: San Andreas (GTA: San Andreas ή και GTA: SA) είναι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που δημιούργησε η Rockstar Games. Πρόκειται για το πέμπτο παιχνίδι της σειράς Grand Theft Auto. Κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 26 Οκτωβρίου 2004 και στις 29 Οκτωβρίου του ίδιου έτους στην Ευρώπη, ενώ στις 12 Ιουλίου 2007 ήταν διαθέσιμο για λήψη στο Xbox 360 και στις 21 Δεκεμβρίου 2012 ήταν διαθέσιμο για λήψη στο PlayStation 3.πηγή κειμένου:wikipedia
28
Παιχνίδια / Borderlands
« Last post by StefanosSD on 16 July 2015, 07:50:14 PM »

2014 Βιντεοπαιχνίδι του Cris Velasco, Sascha Dikiciyan, Jesper Kyd, Рипл, Кевин για Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, Mac OS X, PlayStation Vita, Linux από 2K Games

http://borderlands.wikia.com/wiki/Borderlands_2


29
Παιχνίδια / Minecraft
« Last post by StefanosSD on 16 July 2015, 07:41:24 PM »

Το Minecraft εστιάζει στη δημιουργικότητα και την οικοδόμηση, επιτρέποντας στους παίκτες να χτίσουν κατασκευές από κύβους σε έναν τρισδιάστατο (3D) κόσμο. Το Gameplay στην εμπορική κυκλοφορία του έχει δύο κύριες λειτουργίες: survival, η οποία απαιτεί από τους παίκτες να αποκτήσουν πόρους και να διατηρήσουν την υγεία και την πείνα τους και creative, όπου ο παίκτης έχει μια απεριόριστους πόρους, την ικανότητα να πετάει, και δεν χρειάζεται να ασχολείται με την ζωή ή το φαγητό. Ένας τρίτος τρόπος παιχνιδιού, που ονομάζεται hardcore, είναι ουσιαστικά ίδιος με την επιβίωση, αλλά η δυσκολία είναι στη σκληρότερη ρύθμιση και ο παίκτης δεν μπορεί να ξαναζωντανέψει σε κάποιο μέρος του χάρτη, αναγκάζοντας τον να διαγράψει τον κόσμο μετά τον θάνατο του. Αργότερα μπήκε η λειτουργία παρακολούθησης (Spectator Mode) όπου ο παίχτης είναι αόρατος, μπορεί να περνάει μέσα από κύβους και να κοιτάει μέσα από άλλους παίχτες ή mobs. Δεν μπορεί να περπατήσει, παρά μόνο να πετάξει.

πηγη:wikipedia
30
Παιχνίδια / FIFA
« Last post by StefanosSD on 16 July 2015, 07:34:53 PM »

H FIFA (γαλλικά: Fédération Internationale de Football Association)  είναι ο οργανισμός που διοικεί παγκόσμια το ποδόσφαιρο και αποτελεί τον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό στον κόσμο. Όμως εδώ και πολλά χρόνια εχεί γίνει ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια παγκοσμίως.


Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10