Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Υγεία - Ψυχολογία / Τα μυστικά ενός καλού ύπνου
« Τελευταίο μήνυμα από AndreasHW στις 30 Αύγουστος 2015, 07:42:18 πμ »

Γιατί είναι απαραίτητος ο ύπνος στον άνθρωπο; Πότε έγινε πιο κατανοητή η επίδραση του ύπνου; Ποιες είναι οι συνέπειες της στέρησης ύπνου;

Τι έχουν δείξει σχετικές μελέτες; Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα απαντά, με νεότερα στοιχεία, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γεώργιος Κ. Σακκάς, επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα πως, " το μυστικό ενός πετυχημένου ύπνου δεν είναι τόσο η «διάρκεια» όσο η «ποιότητά» του".

«Μπορεί ο ύπνος», τονίζει ο κ. Σακκάς, «σε κάποιους να φαίνεται ως χάσιμο χρόνου, στην πραγματικότητα όμως είναι εντελώς απαραίτητος για τη ψυχοσωματική υγεία του οργανισμού μας».

Και εξηγεί:

«Ο ύπνος είναι μια προσωρινή και εντελώς αναστρέψιμη κατάσταση μειωμένης αντίληψης και ανταπόκρισης στα περιβαλλοντικά ερεθίσματα και συμβάλει στην αποκατάσταση και την ανάπαυση όλων των βιολογικών λειτουργιών του οργανισμού συμπεριλαμβανομένου του ανοσοποιητικού συστήματος, στην αναπλήρωση των ενεργειακών αποθεμάτων, στην ταξινόμηση και "εκκαθάριση" των εγκεφαλικών πληροφοριών και την εδραίωση της μνήμης, στην αποφόρτιση των συναισθημάτων, στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και γενικότερα εξασφαλίζει την σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η επίδραση του ύπνου στον οργανισμό έγινε πιο κατανοητή τα τελευταία 20 χρόνια όταν και παρατηρήθηκε μεγάλη πρόοδος στον τομέα της παθοφυσιολογίας του ύπνου».

Στο ερώτημα πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε, ο κ. Σακκάς σημειώνει πως «ο άνθρωπος χρειάζεται περίπου 6-8 ώρες συνεχόμενου ύπνου για να απολαύσει τις ευεργετικές δράσεις του», για να εξηγήσει, όσον αφορά στο μυστικό ενός πετυχημένου ύπνου:

«Το μυστικό ενός πετυχημένου ύπνου δεν είναι τόσο η διάρκεια όσο η ποιότητά του». Ωστόσο, δεν παραλείπει να διευκρινίσει, πως στις δυτικές κοινωνίες όπου ο τρόπος ζωής απαιτεί ολοένα και μεγαλύτερα σε διάρκεια ωράρια εργασίας, ο ύπνος λειτουργεί πια ως μια «ρεζέρβα» ωρών από όπου και οι άνθρωποι «δανείζονται» με υψηλό «επιτόκιο» ολοένα και περισσότερες ώρες εις βάρος της ξεκούρασης και της υγείας τους. Εάν το δάνειο αυτό δεν αποπληρωθεί εντός μερικών εικοσιτετραώρων, τότε ο δανειστής, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το σώμα μας, αρχίζει τις περικοπές σε διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Και πως εμφανίζονται αυτές;

Η έλλειψη της αναζωογονητικής δράσης του ύπνου, σύμφωνα με τον κ. Σακκά, αρχικά εμφανίζεται με ήπια συμπτώματα, σωματικής και νοητικής κόπωσης, έλλειψη εγρήγορσης, και έντονης ημερήσιας υπνηλίας, τα οποία όμως μπορούν να οδηγήσουν σε ορμονικές διαταραχές όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη (προδιαβητικό στάδιο) και σε καρδιαγγειακά νοσήματα.

«Πρόσφατες μελέτες έχουν συνδέσει την έλλειψη ύπνου με το μεταβολικό σύνδρομο αλλά και με καρδιαγγειακές επιπλοκές όπως υπέρταση, αρρυθμίες, ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακή ανεπάρκεια, έμφραγμα του μυοκαρδίου. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι στις δυτικές χώρες τα περισσότερα αυτοκινητιστικά ατυχήματα γίνονται εξαιτίας της ημερήσιας υπνηλίας και όχι λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ. Όπως συμπεραίνεται, η έλλειψη ποιοτικού ύπνου επιφέρει μακροπρόθεσμα περισσότερα προβλήματα από ότι οφέλη σε μια κοινωνία».

Πάντως, οι πιο συχνές από τις διαταραχές ύπνου είναι η αϋπνία και η υπνική άπνοια επηρεάζοντας ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

«Η αϋπνία», εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής, «που επηρεάζει κυρίως την ποσότητα του ύπνου είναι αποτέλεσμα κυρίως ψυχολογικών αιτιών ενώ η υπνική άπνοια που επιδρά στην ποιότητα του ύπνου έχει σωματικά αίτια (π.χ. παχυσαρκία). Όποια και να είναι η αιτιολογία, ο πάσχων από διαταραχές ύπνου αισθάνεται συνεχώς κουρασμένος και αποδιοργανωμένος ενώ η χρόνια έλλειψη αναζωογονητικού ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και συμπεριφοράς μιας και η χρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε ψυχικά νοσήματα».

Στο ερώτημα αν υπάρχουν παράγοντες που επιδρούν ευεργετικά στο στρες και στην υγεία θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον ύπνο, ο κ. Σακκάς, αναφέρει:

«Πράγματι, πολλές μελέτες συμπεριλαμβανομένων και των μελετών από το Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης του ΚΕΤΕΑΘ, έχουν δείξει ότι η σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το καθημερινό στρες και να βελτιώσει την γενική υγεία επιδρώντας ευεργετικά στην φυσιολογία του ύπνου και ολόκληρου του οργανισμού».

Πιο αναλυτικά η συστηματική άσκηση συμβάλλει:

στη πρόληψη καρδιοπαθειών συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση της καλή χοληστερίνης (HDL), στην μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL), στην επιβράδυνση της δημιουργίας της αθηρωματικής πλάκας ή θρόμβων, και στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης

στην ρύθμιση του σακχάρου του αίματος

στη πρόληψη της απώλειας οστικής μάζας

στην ρύθμιση του σωματικού βάρους

στην ψυχική ευεξία μέσω της παραγωγής των ενδορφινών

στην καταπολέμηση των διαταραχών ύπνου (αϋπνία και σύνδρομο υπνικής άπνοιας).

«Αποτελέσματα μελετών», προσθέτει επίσης ο κ. Σακκάς, «έχουν δείξει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που συμμετέχουν συστηματικά σε προγράμματα άσκησης, περισσότερες της μιας φοράς την εβδομάδα ή ακόμη και μόνο σε βάδιση με ήπιο ρυθμό σε ημερήσια βάση για μια απόσταση έξι οικοδομικών τετραγώνων, είχαν καλύτερη ποιότητα και ποσότητα ύπνου από τα άτομα με χαμηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας. Παρόμοια αποτελέσματα βρήκαμε και στις μελέτες μας όπου έξι μήνες συστηματικής αερόβιας άσκησης (σε στατικό ποδήλατο) μείωσαν σημαντικά τους δείκτες υπνικών απνοιών σε ασθενείς με υπνικές άπνοιες. Ευρήματα άλλων μελετών έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα και σε παχύσαρκα άτομα, μιας και η συστηματική άσκηση μείωσε σημαντικά το σωματικό βάρος και βελτίωσε τους δείκτες υγείας των δοκιμαζομένων».


Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
12
Υγεία - Ψυχολογία / Βιολογικό καινοτόμο ψωμί στα Τρίκαλα
« Τελευταίο μήνυμα από AndreasHW στις 30 Αύγουστος 2015, 07:28:40 πμ »

«Αρτοθαλασσιές», ένα βιολογικό καινοτόμο συσκευασμένο ψωμί, προϊόν αρτοποιίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, χωρίς συντηρητικά.

Αναπτύχθηκε από φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, το οποίο μάλιστα συμμετείχε στον Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2015 του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχανιών Τροφίμων) τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, το προϊόν ανέπτυξαν οι φοιτητές Δήμητρα Κυριαζή, Μαρία Σιδηροπούλου και Γεωργία Χριστοδουλοπούλου υπό την καθοδήγηση του κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλου, Καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και σε συνεργασία και υποστήριξη με διάφορες εταιρείες.

Οι «Αρτοθαλασσιές», όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-MΠE, ο κ. Γεωργόπουλος, είναι ένα βιολογικό καινοτόμο συσκευασμένο ψωμί, προϊόν αρτοποιίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, χωρίς συντηρητικά.

Τα συστατικά του ψωμιού είναι τα εξής: βιολογικό αλεύρι (από βιολογικό σκληρό και βιολογικό μαλακό σίτο), προστιθέμενη φυτική ίνα που είναι η ινουλίνη από αγκινάρα, μαγιά, βιολογικό σουσάμι και θαλασσινό νερό (νερό που περιέχει θαλασσινό αλάτι).

Η καινοτομία του προϊόντος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πλήρης αντικατάσταση του νερού και του μαγειρικού άλατος από θαλασσινό νερό. Το θαλασσινό νερό έχει επεξεργαστεί, προσθέτει ο κ. Γεωργόπουλος, αποστειρωθεί ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του πόσιμου νερού σύμφωνα με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία. Η προστιθέμενη ινουλίνη αγκινάρας συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου, του μαγνησίου και του σιδήρου.

Η προσθήκη ινουλίνης από αγκινάρα και θαλασσινού νερού δίνει, δεν παραλείπει ο ίδιος να σημειώσει, εξαιρετικό άρωμα και γεύση, υπέροχο χρώμα ψίχας και κρούστας. Το ψωμί μπορεί να καταναλωθεί μέσα σε τρεις ημέρες εφόσον αποθηκευτεί σε δροσερό και ξηρό μέρος. Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε πλαστικά κουτιά πολυαιθυλενίου (PET). Έχει παρασκευαστεί σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία: κώδικα τροφίμων και ποτών, κανονισμοί 852/2004 (υγιεινή τροφίμων), 1169/2011 (επισήμανση τροφίμων), 1129/2011 (για τα πρόσθετα τροφίμων), 1924/2006 (για τους ισχυρισμούς διατροφής).

Αξίζει να τονιστεί, αναφέρει επίσης στη συνέχεια ο κ. Γεωργόπουλος, ότι το θαλασσινό νερό που έχει χρησιμοποιηθεί περιέχει θαλασσινό αλάτι που είναι το μόνο πλήρες αλάτι που περιέχει περισσότερα από 90 ιχνοστοιχεία στοιχεία π.χ. μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο που είναι απαραίτητα για την κατάλληλη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Οπότε έχουμε ένα προϊόν με ιδιαίτερο στη γεύση και άρωμα λόγω της χρήσης του θαλασσινού νερού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το προϊόν "Artothalassies", καταλήγει, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα βιολειτουργικό τρόφιμο λόγω του πλούσιου περιεχομένου του σε φυτικές ίνες (λόγω της προστιθέμενης ινουλίνης) και του θαλασσινό νερού που περιέχει πολλά απαραίτητα ιχνοστοιχεία.


13
Πολιτισμός / Aλβανός αρχαιολόγος παραδέχεται την ελληνικότητα της Αλβανίας
« Τελευταίο μήνυμα από AndreasHW στις 28 Ιούλιος 2015, 05:37:10 πμ »

Από τα σωθικά της,  η Ελληνική γη συνεχίζει να τους  διαψεύδει με τα ίδια τα ευρήματά τους.
Καταρρέει το Αλβανικό όνειρο της Ιλλυρόπελασγορωμαϊκής ιστοριας. Ας το πει κάποιος στο δίδυμο Γκιτσάλι-Σπαχίου.. αλλά με τρόπο!


Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους της Ευρώπης, που μίλησε πριν μερικές ημέρες στα Γιάννινα, ο Αλβανός Νεριτάν Τσέκα, παραδέχεται... την ελληνική προέλευση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Αλβανία! Ο σπουδαίος αρχαιολόγος παρουσίασε το ανασκαφικό έργο στην περιοχή της Χαονίας, το οποίο εξελισσόταν παράλληλα με τις ανασκαφές που έκανε ο Σωτήρης Δάκαρης στην Ήπειρο. Οι Χάονες θεωρούνται σαν το αρχαιότερο από τα δεκατέσσερα ηπειρωτικά φύλα. Λαός ιδιαίτερα σκληρός και μαχητικός, διακρινόταν για το σύστημα αυτοδιοίκησης που βασιζόταν όχι στη βασιλεία μα στο αιρετό χαρακτήρα της. Οι Χάονες κατόρθωσαν να κυριαρχήσουν σε όλη την Ήπειρο, η οποία τα πανάρχαια χρόνια ονομαζόταν και Χαονία. Στη συνέχεια, γνώρισαν την παρακμή για να περιοριστούν στα φυσικά όρια της προέλευσής τους. Τον 5ο π.Χ.αιώνα, Χάονες μετοίκησαν στην Καλαβρία και τη Σικελία, όπου πολύ αργότερα τους συναντάμε με την ονομασία Χώνες.

Η αρχαία Χαονία εκτεινόταν από τις βόρειες όχθες του ποταμού Καλαμά (Θύαμι) μέχρι τα ενδότερα της σημερινής Βορείου Ηπείρου, τα Ακροκεραύνια Όρη. Σημαντικότερες πόλεις της ήταν η Φοινίκη, ο Ογχησμός (σήμερα Αγ.Σαράντα), η Χίμαιρα (σήμερα Χειμάρρα) και η Πολιανή (σήμερα Πολύτσανη). Η περιοχή αυτή, σε μεγάλο βαθμό, συμπίπτει με το χώρο επιβίωσης του ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.


Πηγή: www.himara.gr
14
Κοινωνικά - Οικονομικά / Τι θα ισχύσει από Δευτέρα με ανοιχτές τις τράπεζες
« Τελευταίο μήνυμα από AndreasHW στις 19 Ιούλιος 2015, 06:25:08 πμ »

Παραμένουν όμως σε ισχύ τα capital controls, καθώς το όριο ανάληψης μετρητών παραμένει τα 60 ευρώ σε ημερήσια βάση.

Ωστόσο, δίδεται το προνόμιο της σωρευτικής εβδομαδιαίας ανάληψης, δηλαδή μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες, μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως τα 420 ευρώ ανά εβδομάδα. Μετά την εβδομάδα το δικαίωμα χάνεται.

Η απαγόρευση ανάληψης μετρητών εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τις τράπεζες, ανεξαρτήτως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό.

Τι ισχύει για συναλλαγές στο εξωτερικό

Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας στο εξωτερικό μπορεί να γίνει μόνο για αγορά αγαθών και υπηρεσιών, όχι για την ανάληψη μετρητών έως το ανώτατο όριο της κάρτας.

Στην περίπτωση των νοσηλίων στο εξωτερικό, επιτρέπεται η καταβολή, μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, μέγιστου εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ σε μετρητά ή το ισόποσό του σε ξένο νόμισμα για έναν συνοδό.

Επίσης επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού 5.000 ευρώ ή του ισόποσού του σε ξένο νόμισμα, ανά ημερολογιακό τρίμηνο συνολικά, για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Η πληρωμή γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό που τηρείται στο εξωτερικό με δικαιούχο τον φοιτητή.

Τι θα ισχύσει για νέους λογαριασμούς, δάνεια κι εμβάσματα

Με βάση την ΠΝΠ, απαγορεύεται να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί, να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους και να ενεργοποιούνται αδρανείς λογαριασμοί.

Παράλληλα, απαγορεύεται η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα, με εξαίρεση την αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό.

Όπως απαγορεύεται και η πρόωρη, μερική ή πλήρης, λήξη των προθεσμιακών καταθέσεων και κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η πρόωρη μερική λήξη προθεσμιακής κατάθεσης αποκλειστικά και μόνο για ισόποση εξόφληση:

οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς,
τρέχουσας δόσης και ληξιπρόθεσμων οφειλών δανείου στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα,
πληρωμής μισθοδοσίας στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα,
πληρωμής νοσηλίων και διδάκτρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,
πληρωμής προμηθευτών που τηρούν λογαριασμό στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, έναντι τιμολογίων ή ισοδύναμων παραστατικών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίστανται επαρκή διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως.

Λογαριασμοί μπορούν να ανοίξουν για τις εξής περιπτώσεις:

πληρωμή μισθοδοσίας προσωπικού,
πληρωμή υποχρεώσεων του καταθέτη προς το ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, που προκύπτουν από συμβάσεις που είχαν καταρτισθεί προ της 28ης Ιουνίου 2015, καταβολή νέων συντάξεων και νέων προνοιακών επιδομάτων,
εκκαθάριση συναλλαγών καρτών από νέες συμβάσεις αποδοχής (acquiring),
εξυπηρέτηση νεοϊδρυθέντων, μετά την 1η Μαΐου 2015, νομικών προσώπων,
εξυπηρέτηση νεοφυών εταιρειών (startups) που συμμετέχουν σε προγράμματα στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας,
κατάθεση μετρητών ως εξασφάλιση (cash collateral) εγγυητικής επιστολής, ενέγγυας πίστωσης ή δανείου στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα,
άνοιγμα λογαριασμού υπέρ τρίτου με σκοπό είτε τη συμμόρφωση προς επιταγή για εκτέλεση χρηματικής απαίτησης, βάσει διαταγής πληρωμής, δικαστικής απόφασης ή άλλου εκτελεστού τίτλου είτε την εξόφληση απαίτησης, για την οποία έχει επιβληθεί κατάσχεση εις χείρας τρίτου, υπέρ του δικαιούχου της απαίτησης, εκτός εάν αυτός έχει δηλώσει καταθετικό λογαριασμό με οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη,
πίστωση ποσών από την αλλοδαπή σε ευρώ ή ξένο νόμισμα, ύψους τουλάχιστον 10.000 ευρώ ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα,
αποδοχή προθεσμιακής κατάθεσης μόνον στην περίπτωση που οι δικαιούχοι της ταυτίζονται με τους δικαιούχους του τροφοδότη λογαριασμού της, καταθετικού ή όψεως.

Φήμες για το ανώτατο επιτρεπτό όριο μετάβασης στο εξωτερικό θα μειωθεί στα 1.000 ευρώ

Ενδιαφέρουσα είναι η αναφορά στην ΠΝΠ ότι με πράξη του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, δύναται να προβλέπονται περιορισμοί στη μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο συνάλλαγμα εκτός της ελληνικής επικράτειας. Σήμερα το ανώτατο επιτρεπτό όριο για μετάβαση στο εξωτερικό είναι οι 10.000 ευρώ και υπάρχει φημολογία για μείωσή του, εάν χρειαστεί, στα 1.000 ευρώ.

Όπως ορίζεται στην ΠΝΠ, παρατείνονται έως και την τρίτη εργάσιμη ημέρα από τη λήξη της τραπεζικής αργίας οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Εφορίες.

Σημειώνεται τέλος, ότι με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών δύναται να αίρονται, τροποποιούνται ή καταργούνται περιορισμοί και απαγορεύσεις συναλλαγών και πράξεων που προβλέπονται από τις διατάξεις της ΠΝΠ, ή να προστίθενται νέοι περιορισμοί και απαγορεύσεις συναλλαγών ή πράξεων και να ρυθμίζεται κάθε άλλο ζήτημα.

Πηγή: iefimerida.gr
15
Κοινωνικά - Οικονομικά / Η αμύθητη περιουσία της εκκλησίας
« Τελευταίο μήνυμα από AndreasHW στις 17 Ιούλιος 2015, 05:47:21 πμ »

Το ξέρετε ότι η εκκλησία της Ελλάδος έχει στα χέρια της περίπου το 40% του ελληνικού χρέους; Το ξέρετε ότι η εκκλησιαστική περιουσία ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος;

Πιθανόν κάποιοι.... να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη η εκκλησιαστική περιουσία που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος, τι θα λέγατε; Όχι, η εκτίμηση δεν είναι υπερβολική και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς, δεν ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτήσει αυτά που η εκκλησία εδώ και αιώνες του έχει κλέψει!!!

H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πέπλο που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Οι πάντες κρύβουν αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.

Κάθε ένα από αυτά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο. Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των λιβαδιών αλλά και των δεσμευμένων οικοπέδων.

Το σύνολό της η εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος!

 Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δ ι σ ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά.

Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα; Mόνο η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται περί τα 4 με 5 τρις ευρώ δηλαδή 10-12 φορές μεγαλύτερη του χρέους της Ελλάδος

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ΄ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι΄ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες.

 Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, θέατρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα. Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.), μία για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων, Ανώνυμη Εταιρία» και μία για την διαχείριση της περιουσίας της

Επίσης είναι μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα στην Εμπορική και σε άλλες που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος με τοκογλυφικά επιτόκια 6% και έχουν στα χέρια τους περίπου το 40 % του ελληνικού χρέους! Και μην ξεχνάμε ότι η μισθοδοσία των κληρικών γίνεται από το τον κρατικό προϋπολογισμό, που το ετήσιο κονδύλι φτάνει στο ύψος του 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Λοιπόν, είναι να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν λεφτά και ποιοι τα έχουν;

Όταν τα τελευταία χρόνια όλος ο ελληνικός λαός, και το κράτος ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, κανείς δεν διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Λες και όλοι είναι συνεννοημένοι και το όλο θέμα το κάνουν «γαργάρα». Μόνο ο Τρίτσης ήταν μάγκας…… οι υπόλοιποι είναι κότες!


Πηγή: Νίκου Μουρατίδη από το nikosonline.gr
16
Παιχνίδια / Skyrim
« Τελευταίο μήνυμα από StefanosSD στις 16 Ιούλιος 2015, 08:10:25 μμ »

To The Elder Scrolls είναι σειρά ηλεκτρονικών παιχνιδιών ρόλων μεσαιωνικής φαντασίας. Η σειρά ξεκίνησε το 1994 με δημιουργό την αμερικανική εταιρεία Bethesda Softworks. Τα παιχνίδια της δημοφιλούς αυτής σειράς διαδραματίζονται στην αυτοκρατορία Tamriel στον φανταστικό κόσμο Nirn . Τα τέσσερα βασικά και πιο γνωστά παιχνίδια της σειράς ανήκουν στην κατηγορία των παιχνιδιών ρόλων δράσης προοπτικής πρώτου προσώπου: The Elder Scrolls Ι Arena (1994), The Elder Scrolls II Daggerfall (1996), The Elder Scrolls III Morrowind (2002) και The Elder Scrolls IV Oblivion (2006). Τα άλλα δυο παιχνίδια θεωρούνται spin-offs: το Battlespire (1997) ανήκει στην ίδια κατηγορία, ενώ το Redguard (1998) στην κατηγορία των περιπετειών δράσης . Επίσης, από το 2003 η Bethesda Softworks έχει μεταφέρει τον κόσμο του Elder Scrolls σε φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα κ.α.) με τη σειρά παιχνιδιών The Elder Scrolls Travels.
Η σειρά αυτή παιχνιδιών χαρακτηρίζεται από τις πάρα πολλές δυνατότητες και επιλογές που προσφέρονται στον παίκτη και από τον τεράστιο κόσμο στον οποίο εξελίσσεται ο χαρακτήρας του παίκτη.

πηγή:wikipedia
17
Παιχνίδια / GTA (san adreas)
« Τελευταίο μήνυμα από StefanosSD στις 16 Ιούλιος 2015, 07:55:55 μμ »

Το Grand Theft Auto: San Andreas (GTA: San Andreas ή και GTA: SA) είναι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που δημιούργησε η Rockstar Games. Πρόκειται για το πέμπτο παιχνίδι της σειράς Grand Theft Auto. Κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 26 Οκτωβρίου 2004 και στις 29 Οκτωβρίου του ίδιου έτους στην Ευρώπη, ενώ στις 12 Ιουλίου 2007 ήταν διαθέσιμο για λήψη στο Xbox 360 και στις 21 Δεκεμβρίου 2012 ήταν διαθέσιμο για λήψη στο PlayStation 3.πηγή κειμένου:wikipedia
18
Παιχνίδια / Borderlands
« Τελευταίο μήνυμα από StefanosSD στις 16 Ιούλιος 2015, 07:50:14 μμ »

2014 Βιντεοπαιχνίδι του Cris Velasco, Sascha Dikiciyan, Jesper Kyd, Рипл, Кевин για Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, Mac OS X, PlayStation Vita, Linux από 2K Games

http://borderlands.wikia.com/wiki/Borderlands_2


19
Παιχνίδια / Minecraft
« Τελευταίο μήνυμα από StefanosSD στις 16 Ιούλιος 2015, 07:41:24 μμ »

Το Minecraft εστιάζει στη δημιουργικότητα και την οικοδόμηση, επιτρέποντας στους παίκτες να χτίσουν κατασκευές από κύβους σε έναν τρισδιάστατο (3D) κόσμο. Το Gameplay στην εμπορική κυκλοφορία του έχει δύο κύριες λειτουργίες: survival, η οποία απαιτεί από τους παίκτες να αποκτήσουν πόρους και να διατηρήσουν την υγεία και την πείνα τους και creative, όπου ο παίκτης έχει μια απεριόριστους πόρους, την ικανότητα να πετάει, και δεν χρειάζεται να ασχολείται με την ζωή ή το φαγητό. Ένας τρίτος τρόπος παιχνιδιού, που ονομάζεται hardcore, είναι ουσιαστικά ίδιος με την επιβίωση, αλλά η δυσκολία είναι στη σκληρότερη ρύθμιση και ο παίκτης δεν μπορεί να ξαναζωντανέψει σε κάποιο μέρος του χάρτη, αναγκάζοντας τον να διαγράψει τον κόσμο μετά τον θάνατο του. Αργότερα μπήκε η λειτουργία παρακολούθησης (Spectator Mode) όπου ο παίχτης είναι αόρατος, μπορεί να περνάει μέσα από κύβους και να κοιτάει μέσα από άλλους παίχτες ή mobs. Δεν μπορεί να περπατήσει, παρά μόνο να πετάξει.

πηγη:wikipedia
20
Παιχνίδια / FIFA
« Τελευταίο μήνυμα από StefanosSD στις 16 Ιούλιος 2015, 07:34:53 μμ »

H FIFA (γαλλικά: Fédération Internationale de Football Association)  είναι ο οργανισμός που διοικεί παγκόσμια το ποδόσφαιρο και αποτελεί τον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό στον κόσμο. Όμως εδώ και πολλά χρόνια εχεί γίνει ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια παγκοσμίως.


Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 10