Αποστολέας Θέμα: Τρελόπιτα  (Αναγνώστηκε 934 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AndreasHW

  • Διαχειριστής
  • *****
  • Μηνύματα: 426
Τρελόπιτα
« στις: 30 Μάιος 2012, 08:32:05 πμ »


Προετοιμασία: 15-30 λεπτά, Μαγείρεμα: 15-30 λεπτά

Υλικά

6 αβγά
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 /12 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
15 φύλλα κρούστας
      για το σιρόπι:
3 φλ. τσαγιού νερό
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Η Τρελόπιτα μοιάζει με την γνωστή πατσαβουρόπιτα (στη γλυκειά της έκδοση) ή για άλλους τεμπελόπιτα. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, όπως μας αποκαλύπτει η τελευταία επωνυμία: η ταχύτητα και η ευκολία. Επί το έργον λοιπόν, άνθρωποι, άνθρωποι!

Βάζουμε στο mixer τη ζάχαρη με τα αβγά και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε διαδοχικά το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το μπέικιν και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Παίρνουμε ένα ταψάκι και το λαδώνουμε λιγουλάκι. Ραντίζουμε με την κρέμα που ετοιμάσαμε το κάθε φύλλο κρούστας, το πιάνουμε από τις άκρες και το σουρώνουμε κατά μήκος (θα γίνει ένα μακρύ μπαστουνάκι). Το ίδιο κάνουμε με όλα τα φύλλα και τα βάζουμε δίπλα - δίπλα στο ταψί. Ό,τι περίσσεψε από την κρεμούλα μας το απλώνουμε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το σιροπάκιον πολύ απλά, ανακατεύοντας τη ζάχαρη με το νερό σ' ένα κατσαρολάκι. Βγάζουμε την πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνουμε ολίγον τι να ρουφήξει γλύκα και σερβίρουμε.

« Τελευταία τροποποίηση: 22 Απρίλιος 2015, 05:32:00 πμ από AndreasHW »