Αποστολέας Θέμα: Αρχαία ρωμαϊκά νομίσματα απεικονίζουν διάφορες σεξουαλικές πράξεις  (Αναγνώστηκε 737 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AndreasHW

  • Διαχειριστής
  • *****
  • Μηνύματα: 424

Οι Αρχαίοι Ρωμαίοι αγαπούσαν σίγουρα το σεξ. Σχεδίαζαν ακόμα και κάποια νομίσματα τους απεικονίζοντας γλαφυρά διάφορες σεξουαλικές πράξεις. Ποιο σκοπό εξυπηρετούσαν, όμως, τα νομίσματα αυτά;

Τα ερωτικής θεματολογίας αυτά κέρματα είναι γνωστά ως "spintriae". Κόπηκαν στις αρχές του πρώτου μ.X. αιώνα, και σε καθένα από αυτά απεικονίζεται μία σεξουαλική πράξη, ένα πρόσωπο, κι ένας λατινικός αριθμός.

Μια δημοφιλής θεωρία υποστηρίζει ότι τα Spintriae χρησιμοποιούνταν στην θέση του επίσημου νομίσματος στους Ρωμαϊκούς Οίκους Ανοχής, ως πληρωμή για σεξουαλικές υπηρεσίες.


Μία άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι η σεξουαλική πράξη που απεικονίζεται σε κάθε νόμισμα αντιστοιχεί στην τιμή που αναφέρεται στην αντίθετη πλευρά , ένα σύστημα που θα βοηθούσε ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που ο πελάτης δεν μιλούσε την ίδια γλώσσα με την εκάστοτε ιερόδουλη, πράγμα που μάλλον συνέβαινε αρκετά συχνά..

Η άποψη αυτή έχει, όμως, και τους επικριτές της: Σύμφωνα με τα γραπτά του Ρωμαίου Ιστορικού Cassius Dio, τα νομίσματα χρησιμοποιούνταν για την καταστρατήγηση ενός νόμου που επιβλήθηκε από τον τότε Αυτοκράτορα Τιβέριο, σύμφωνα με τον οποίο το να κουβαλάς νομίσματα με την εικόνα του αυτοκράτορα (το επίσημο, δηλαδή, νόμισμα) μέσα σε έναν οίκο ανοχής θεωρείται προδοσία. Έτσι, κάποια διαφορετικά νομίσματα θα έπρεπε να δημιουργηθούν γι' αυτούς τους σκοπούς..

Πηγή:http://www.lifo.gr/team/erotica/41540