Αποστολέας Θέμα: ΑΓΝΑΝΤΑ ΑΡΤΑΣ  (Αναγνώστηκε 1063 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AndreasHW

  • Διαχειριστής
  • *****
  • Μηνύματα: 426
ΑΓΝΑΝΤΑ ΑΡΤΑΣ
« στις: 25 Μάιος 2012, 07:39:51 πμ »
Δήμος Άγναντα - Τζουμέρκα

Ο Δήμος Αγνάντων βρίσκεται στην περιοχή του ορεινού όγκου των Βορείων Τζουμέρκων του Ν. Άρτας. Προέκυψε από την συνένωση των Κοινοτήτων Αγνάντων, Κτιστάδων, Καταρράκτη, Γραικικού, Κουκκουλίων, Μικροσπηλιάς, Λεπιανών και Ράμιας, οι οποίες αποτελούν σήμερα τα οκτώ Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου. Έδρα του Δήμου είναι τα Άγναντα.
Η έκταση του Δήμου είναι 124.400 στρέμματα. Ο Δήμος μας χαρακτηρίζεται από ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα με τις υψηλότερες κορυφές των Τζουμέρκων να υψώνονται ανατολικά, την κοιλάδα του Αράχθου Δυτικά και τους διάσπαρτους οικισμούς κρυμμένους από την καταπράσινη βλάστηση.
Ο πληθυσμός του Δήμου με βάση την απογραφή του έτους 2001 είναι 4.022 κάτοικοι.

Οι οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων του Δήμου έχουν κυρίως σχέση με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Επίσης τα τελευταία χρόνια δημιουργείται η υποδομή για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου. Συγκεκριμένα λειτουργούν τουριστικά καταλύματα στον Καταρράκτη και τα Άγναντα. Από το έτος 2004 λειτουργεί και το «Δασικό Χωριό Καταρράκτη» χωρητικότητας περίπου 85 κλινών.

Τα Σχολεία που λειτουργούν στον Δήμο είναι ένα Νηπιαγωγείο, ένα Δημοτικό Σχολείο (στο Δ.Δ. Ράμιας ) και ένα Γυμνάσιο – Λύκειο (στο Δ.Δ. Αγνάντων).

Συγκοινωνία: Ο Δήμος μας εξυπηρετείται συγκοινωνιακά από το ΚΤΕΛ Άρτας και το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων
Αστυνομία: Υπαγόμαστε στο Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου του Δήμου Αθαμανίας
Υγειονομικές Υπηρεσίες: Στα Άγναντα λειτουργεί Κέντρο Υγείας. Επίσης λειτουργούν τα Αγροτικά Ιατρεία Καταρράκτη, Γραικικού, Λεπιανών και Ράμιας.
Άλλες Υπηρεσίες: Ταχυδρομείο, Υποθηκοφυλάκιο, Ειρηνοδικείο


Πηγη: Διαφορες Ιστοσελιδες

 
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Απρίλιος 2015, 03:33:16 μμ από AndreasHW »