Αποστολέας Θέμα: Κουνελάκι τραγανό  (Αναγνώστηκε 1041 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AndreasHW

  • Διαχειριστής
  • *****
  • Μηνύματα: 424
Κουνελάκι τραγανό
« στις: 30 Μάιος 2012, 08:39:20 πμ »
Κουνελάκι τραγανό


  Υλικά για μια μεγαλή πιατέλα . :P

Συστατικά

    * 1 κουνέλι σε κομμάτια
    * αλάτι, πιπέρι
    * δεντρολίβανο
    * 1 ποτήρι λευκό κρασί
    * λάδι
    * σκόρδο
    * αλεύρι
    * αυγά
    * φρυγανιά
    * παρμεζάνα
    * θυμάρι


Οδηγίες

   1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κουνέλι, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, το κρασί, λαδάκι και 1 σκόρδο.
   2. Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 1/2 ώρα σε σιγανή φωτιά, ώσπου το κρέας του κουνελιού να μαλακώσει καλά.
   3. Έπειτα το βγάζουμε από την κατσαρόλα και περνάμε τα κομμάτια του κουνελιού πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος απο τη φρυγανιά, στην οποία έχουμε ρίξει παρμεζάνα και λίγο θυμάρι.
   4. Τηγανίζουμε τα κομμάτια σε μπόλικο καυτό λάδι, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα πριν βγάλουμε το κρέας από το τηγάνι, ρίχουμε μέσα ένα κλωναράκι δεντρολίβανο για να πάρει το λάδι την μυρωδιά του. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Απρίλιος 2015, 05:34:52 πμ από AndreasHW »