Αποστολέας Θέμα: Γεμιστά  (Αναγνώστηκε 1019 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AndreasHW

  • Διαχειριστής
  • *****
  • Μηνύματα: 424
Γεμιστά
« στις: 30 Μάιος 2012, 08:29:26 πμ »
 Γεμιστά

Συστατικά

    * 12-15 ντομάτες, πιπεριές πράσινες ή κοκκινες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ό,τι μας αρέσει
    * λάδι
    * 200 γρ. ρύζι
    * 4 κρεμμύδια ξερά
    * 4 σκελίδες σκόρδο
    * 2 καρότα
    * 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    * λίγο δυόσμο και μάραθο (αν έχουμε)
    * λίγη φρυγανιά τριμμένη
    * πατάτες
    * αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

   1. Κοβουμε ένα καπάκι από τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε. Κρατάμε την ψίχα.
   2. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζουμε εσωτερικά λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
   3. Βάζουμε σε μεγάλο πολυκόφτη την ψίχα από όλα τα λαχανικά, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μάραθο και τα κόβουμε όλα ψιλά ψιλά.
   4. Τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα, με λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο (προαιρετικά. Μπορούμε και να το παραλείψουμε το βράσιμο).
   5. Γεμίζουμε τα λαχανικά, τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε από πάνω λάδι και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
   6. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνουμε. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τυχόν γέμιση που μας έμεινε.
   7. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου στους 1800C.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Απρίλιος 2015, 05:35:43 πμ από AndreasHW »