Αποστολέας Θέμα: Riggatoni με σπανάκι και ροκφόρ  (Αναγνώστηκε 1067 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AndreasHW

  • Διαχειριστής
  • *****
  • Μηνύματα: 424
Riggatoni με σπανάκι και ροκφόρ
« στις: 30 Μάιος 2012, 08:28:17 πμ »
Riggatoni με σπανάκι και ροκφόρ


  Υλικά για 3-4 μερίδες


Συστατικά

   * 1 πακέτο ζυμαρικά ριγκατόνι 500 γρ.
   * 500-600 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
   * 300 γρ. ροκφόρ
   * 250 γρ. μπεικον σε κομματάκια
     <<αλάτι δεν έβαλα καθόλου, είναι αρκετά αλμυρά τα τυριά και το μαικον>>

Οδηγίες

 1.Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα’ αφήνουμε στην άκρη.
 2.Σοτάρομε το μπαικον σε λίγο βουτυράκι, να λειώσει το πολύ λίπος του.
 3.Ζεματάμε το σπανάκι αν είναι φρέσκο (αν είναι κατεψυγμένο δεν χρειάζεται).
 4.Αφού το ζεματίσουμε, στραγγίζουμε, το βάζουμε σε κατσαρόλα με βουτυράκι, προσθέτουμε και λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσει.
 5.Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
 6.Στη συνέχεια προσθέτουμε το ροκφόρ σε τρίμματα, το μπαικον και τους κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα.