Αποστολέας Θέμα: Σπαγγετι με τονο και ντοματα  (Αναγνώστηκε 1069 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AndreasHW

  • Διαχειριστής
  • *****
  • Μηνύματα: 424
Σπαγγετι με τονο και ντοματα
« στις: 30 Μάιος 2012, 08:27:02 πμ »
Σπαγγετι με τονο και ντοματα(Spaghetti al tonno e pomodorι)



Συστατικά

    * 500 γρ. spaghetti
    * 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    * 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
    * 3 σκελίδες σκόρδο
    * 2 κουτιά ντομάτα κονκασέ
    * 1 κονσέρβα τόνο μεγάλη (200 γρ.)
    * 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
    * 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
    * αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    * 1 κ.γλ. ρίγανη
    * 2 αντσούγιες (προαιρετικά)
    * λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)



Οδηγίες

   1. Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και όταν γυαλίσουν καλά ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση.
   2. Τη σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε και πάλι να βράσει για 2 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αν χρειάζεται προσθέτουμε άλλο μισό ποτηράκι του κρασιού νερό.
   3. Βάζουμε και τον τοματοπελτέ και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην μας κολλήσει.
   4. Στραγγίζουμε τον τόνο από το έξτρα λάδι της κονσέρβας, τον διαλύουμε λίγο με το πηρούνι και τον προσθέτουμε στη σάλτσα.
   5. Προσθέτουμε επίσης τη ρίγανη, και άλλο μισό ποτηράκι του κρασιού νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για άλλο ένα τέταρτο πάνω κάτω μέχρι να πιει τα υγρά της.
   6. Στο μεταξύ βράζουμε τα spaghetti τα στραγγίζουμε al dente πάντα, τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ζεστά. (χωρίς τυρί).


Λίγα μυστικά ακόμα

Μυστικά για τη συνταγή δεν υπάρχουν. Είναι πανεύκολη, κλασική ιταλική συνταγή του νότου και όχι μόνο, γι' αυτό και τρώγεται τόσο ζεστή όσο και κρύα. Στην περίπτωση βέβαια που επιλέξετε να δοκιμάσετε την κρύα εκδοχή της, διαλέξτε ένα ζυμαρικό κοντό, π.χ.πένες.

Όσοι πάλι θέλετε να προσθέσετε και τις αντσούγιες (στην αυθεντική συνταγή δεν είναι προαιρετικές) κάντε το αφού σωτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, λίγο πριν ρίξετε τη ντομάτα και συνεχίστε κανονικά με την διαδικασία παρασκευής.