Αποστολέας Θέμα: Φασολάκια  (Αναγνώστηκε 994 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AndreasHW

  • Διαχειριστής
  • *****
  • Μηνύματα: 424
Φασολάκια
« στις: 30 Μάιος 2012, 08:23:51 πμ »
Φασολάκια πλατιά φρέσκα, με κρεμμύδι

Συστατικά

    * 1000 με 1250 γραμ. φασολάκια πλατιά φρέσκα
    * 2-3 κρεμμύδια
    * 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) ή 2 κυβάκια
    * 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
    * ελαιόλαδο
    * αλάτι - πιπέρι
    * 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι (ψιλοκομμένη)
    * ξύσμα 1 λεμονιού


Οδηγίες

   1. Πλένετε τα φασολάκια, τα καθαρίζετε και, εάν είναι μεγάλα, τα κόβετε στη μέση. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες.
   2. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και τα φασολάκια και ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου.
   3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την ψιλοκομμένη πιπερίτσα και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
   4. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα του λεμονιού και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ακόμη.
   5. Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο  φαγητό  προσθέτω και έναν κύβο ζωμό βοδινού. Δίνει μια πιο όμορφη γεύση στα φαγητά.