Αποστολέας Θέμα: Τας κεμπάπ  (Αναγνώστηκε 1026 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AndreasHW

  • Διαχειριστής
  • *****
  • Μηνύματα: 424
Τας κεμπάπ
« στις: 30 Μάιος 2012, 08:21:24 πμ »
Τας κεμπάπ


Συστατικά  Υλικά για 8 μερίδες


 *2, 250 κιλά κρέας, μοσχαράκι
 *ζητήστε απο τον κρεοπώλη να σας δώσει χτένι από σπάλα και
 *να σας το κόψει σε μερίδες για τας κεμπαπ.
 *2 κρεμμύδια τριμμένα
 *1 κουταλιά της σούπας αλάτι
 *μισή κουταλιά της σούπας πιπέρι
 *4-5 μπαχάρια
 *4-5 γαρύφαλλα
 *προαιρετικά ένα ξυλαράκι κανέλλας
 *μισό νεροπότηρο ελαιόλαδο
 *2 κουταλιές της σούπας πελτέ
 *μια ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
 *Λίγο ξύδι
 *Νερό τόσο ώστε να σκεπάζεται καλά το κρέας

 
Οδηγίες


 1.Κόβουμε και πλένουμε καλά το κρέας, το ραντίζουμε με λίγο ξύδι και το βάζουμε μόνο του σε μια κατσαρόλα, μόλις αρχίζει να πίνει τα υγρά του το μεταφέρουμε μαζί με ότι ζουμάκι έχει σε μια λεκανιτσα.

 2.Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι. και το κρέας με το ζουμάκι του. Τα φέρνουμε λίγες βόλτες μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το πιπέρι.

 3.Όταν περάσουν περίπου ¾ της ώρας και θεωρούμε ότι το κρέας έχει αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νεράκι.

 4.Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και προς το τέλος χαμηλώνουμε λίγο, ώστε να δέσει ωραία η σάλτσα και να μην προσθέσουμε νερό.

 5.Αν χρειασθεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε προσέχοντας πολύ την ποσότητα.

6.Κάνει περίπου μιάμιση ώρα για να γίνει, εξαρτάται βέβαια πάντα από το κρέας.

Δεν μπορώ να δώσω ακριβή ώρα γιατί το φτιάχνω πάντα στην χύτρα και χρειάζεται μόνο 25 λεπτά από την ώρα του βρασμού.

Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι ή μακαρόνια καθώς επίσης με τηγανιτές πατατούλες, με πουρέ, με χυλοπίτες, με λαζάνια κλπ

« Τελευταία τροποποίηση: 22 Απρίλιος 2015, 05:36:42 πμ από AndreasHW »