Οι ομορφιές της Ελλάδας μας > Πελλοπόνησος

ΛΑΣΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - Λειτουργία μη επανδρωμένου καφενείου !!

(1/1)

Lady:

Με σήκωμα μίας ασφάλειας στον πίνακα του καφενείου φωταγωγείται η μάλλον ερημωμένη πλατεία του χωριού που βρίσκεται ακριβώς απ’ έξω. Το μέρος ξαφνικά θυμίζει κινηματογραφικό πλατώ. Οι λεπτομέρειες που δεν φαίνονται είναι η πηγή με το τρεχούμενο νερό λίγο πιο δίπλα από τα πλατάνια, το παραδοσιακό εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη, δίπλα από το καφενείο, καθώς και τα τραπεζάκια πίσω από τα πλατάνια στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να κάτσει και να απολαύσει αφ’ υψηλού (1.150 μέτρα) μία υπέροχη θέα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα χωριά Βυτίνα και Νυμφασία Αρκαδίας. Το μεσημέρι ο ίσκιος των πλατανιών είναι αρκετά παχύς για να σε δροσίζει (ανεξαρτήτως καύσωνα), ενώ το βράδυ η ζακέτα είναι άκρως απαραίτητη ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού.
Στην πρώτη φωτογραφία εξωτερική άποψη του παραδοσιακού καφενείου.Σήμανση της εισόδου
Εσωτερικό του μουσείου-καφενείου   
Άρωμα σχολείου στους τοίχους!Αυτοδιαχειριζόμενη κουζινούλα φουλ εξοπλισμένη με ειδικές σημάνσεις σε κάθε ντουλάπι. Προαιρετικό Ταμείο δεξιάΜε σήκωμα μίας ασφάλειας στον πίνακα του καφενείου φωταγωγείται η μάλλον ερημωμένη πλατεία του χωριού
που βρίσκεται ακριβώς απ' έξω. Το μέρος ξαφνικά θυμίζει κινηματογραφικό πλατώ

Το καφενείο αυτό το βρήκαμε στη Λάστα Αρκαδίας.
Μία Ταξιδιωτική πρόταση για επίσκεψη (ή και διαμονή) σε ένα μικρό οικισμό της ορεινής Αρκαδίας που ξεφεύγει από τους παραδοσιακούς τοπικούς προορισμούς (Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα)…


Λάστα Αρκαδίας
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Λάστα ή Λάστας είναι ορεινό χωριό του νομού Αρκαδίας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.060 μέτρων στις πλαγιές του όρους Μαίναλο και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αρκαδίας.
Η Λάστα ανήκει στον δήμο Βυτίνας και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 47 κατοίκους. Απέχει 5 χιλιόμετρα από τα Μαγούλιανα και 60 χλμ. από την Τρίπολη Αρκαδίας. Χωματόδρομος οδηγεί στο Αγριδάκι.
Στο χωριό πολλές κατοικίες έχουν εγκαταλειφθεί από τη φυγή των κατοίκων σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και σε περιοχές της Ελλάδας, όπως στα Μαγούλιανα και στη Βυτίνα Αρκαδίας, στην Ηλεία και στην Αθήνα.


------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΗΓΗ:
Το παραπάνω, το παραθέτω όπως ακριβώς μου ήρθε με mail.
Το βρήκα πολύ όμορφο ως ιδέα.
Μακάρι και σε άλλα ερημωμένα χωριά του τόπου μας να δούμε τέτοιες πρωτοβουλίες !!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση